Gratis SIB-traject

Het gratis Starters International Business (SIB) traject voor MKB-ondernemingen

Wat houdt het SIB-traject in?
Tijdens het SIB-traject komen we, in een periode van vier maanden, drie tot vijf keer een ochtend of middag bij elkaar. We bepalen waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Daar passen we je strategie op aan. Hoe ziet je prijsstrategie eruit en welke marketing activiteiten onderneem je in Nederland? Is er ruimte om internationaal te ondernemen, welke landen zijn interessant en is deze stap naast interessant, ook realistisch? We nemen je organisatie onder de loep en zoeken uit waar jouw kansen liggen. Dit kan betekenen dat er duidelijk een nieuwe afzetmarkt naar boven komt maar het kan ook betekenen dat het nu niet het juiste moment is om te exporteren. Wat de conclusie ook mag zijn, samen maken we een concreet stappenplan voor een sterke en veerkrachtige onderneming.

Waarom is het traject kosteloos?
Het traject is kosteloos omdat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ondernemers graag vooruit helpt. Wat veel ondernemers niet weten is dat ze om die reden gebruik kunnen maken van een financiële bijdrage. De financiële bijdrage, in de vorm van een voucher, dekt een volledig SIB-traject en is één keer geldig. Kortom, de overheid betaalt dit coachingstraject. 

Voor wie is het traject?
– Je bent een Nederlandse mkb-ondernemer
– Vorig jaar ging niet meer dan 25% van alle verkopen van je onderneming naar het buitenland. Óf je bedrijf staat nog geen 5 jaar ingeschreven bij de KVK.
– De mkb-onderneming, groep of fiscale eenheid waar de mkb-onderneming deel van uitmaakt, heeft niet eerder een coachingsvoucher ontvangen.
– Ontvangt je bedrijf de-minimissteun? Of hoort je bedrijf bij een groep die deze steun krijgt? Dan mag de de-minimissteun in dit jaar en de 2 belastingjaren hiervoor maximaal € 200.000 zijn. Voor onderstaande sectoren geldt een andere grens:

– Voor wegvervoer geldt maximaal € 100.000.
– Voor visserij geldt maximaal € 30.000.
– Voor landbouwproductie geldt maximaal € 15.000.

Hoe werkt het?
1. Neem contact met ons op voor een intake
2. Als alle lichten op groen staan vragen we de coachingsvoucher aan
3. Bij akkoord van RVO starten we het traject met 3 – 5 coaching sessies

Binnen uiterlijk 4 maanden ronden we het traject af en ontvang je een factuur voor alleen de btw. De coachingsvoucher heeft een waarde van € 2.500, exclusief 21% btw. De 21% btw van € 525,- betaal je en krijg je bij de btw-aangifte weer terug van de belastingdienst.

Het traject is voor jou dus geheel kosteloos.

De factuur ziet er als volgt uit;

Rekening
Advieskosten                 € 2500
Btw 21%.                        € 525
Totaal incl. btw            € 3.025
Betaald via voucher    € 2.500
Nog te betalen              € 525

Neem contact met ons op en wie weet start binnenkort jouw SIB-traject!