Gratis SIB-traject

▸ Vier maanden lang deskundig ondernemersadvies en begeleiding
▸ Drie tot vijf één op één sessies
▸ Sparren en klankborden
▸ Bepalen waar je nu staat en waar je naartoe wilt
▸ Afsluiting met een concreet stappenplan voor een sterke onderneming

 

1    Meld je aan voor een intake
We vragen je altijd eerst om een vrijblijvende intake te doen. Tijdens de (telefonische) intake kunnen we kennismaken en bepaal je of het SIB-traject bij je past. Vervolgens zullen we je groeivraag samen formuleren en als alle lichten op groen staan, vragen we de coachingsvoucher aan. Bij toekenning van jouw voucher starten we het traject.

Kopie van ICONEN-2    Start van het SIB-traject
In een periode van vier maanden komen we drie tot vijf keer een dagdeel bij elkaar. Dat kan bij jou, bij Kontrast maar mag ook online. Het traject bestaat altijd uit maatwerk. Bij de start van het traject brengen we in kaart waar je nu staat, als organisatie en als ondernemer. Loop je ergens tegenaan? Waar denk je dat het beter kan en waar wil je je ontwikkelen? We bekijken je organisatie en de huidige processen van dichtbij. Samen formuleren we doelstellingen, analyseren waar je kunt groeien en welke landen hiervoor potentie bieden. In het stappenplan werken we vervolgens uit hoe je je doelen gaat bereiken. Tussen de sessies door is voldoende tijd aanwezig om met de actiepunten aan de slag te gaan. Nadat we elkaar drie tot vijf keer hebben gezien, beschik je over een concreet stappenplan om jouw onderneming uit te laten bloeien tot de onderneming die je voor ogen hebt.

Kopie van ICONEN-3    Evaluatie door Kontrast
Na de afronding van de laatste sessie plannen we een telefonische evaluatie. Tijdens de evaluatie bespreken we de voortgang van het stappenplan en beantwoorden we eventuele vraagstukken.

 

Waarom is het traject kosteloos?
▸ Het traject is kosteloos omdat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ondernemers graag vooruit helpt. Om die reden kunnen Nederlandse MKB-ondernemers gebruik maken van een eenmalige financiële bijdrage. De financiële bijdrage, in de vorm van een voucher, dekt een volledig SIB-traject. Kortom, de overheid betaalt dit coachingstraject.

Voor wie is het traject?
▸ Je bent een Nederlandse mkb-ondernemer
▸ Vorig jaar ging niet meer dan 25% van alle verkopen van je onderneming naar het buitenland. Óf je bedrijf staat nog geen 5 jaar ingeschreven bij de KVK.
▸ De mkb-onderneming, groep of fiscale eenheid waar de mkb-onderneming deel van uitmaakt, heeft niet eerder een coachingsvoucher ontvangen.
▸ Je ontvangt niet de-minimissteun.

Ontvang je de minimissteun wel of hoort je bedrijf bij een groep die deze steun krijgt, dan mag de de-minimissteun in dit jaar en de 2 belastingjaren hiervoor maximaal € 200.000 zijn. Voor onderstaande sectoren geldt een andere grens:
▸ Voor wegvervoer geldt maximaal € 100.000.
▸ Voor visserij geldt maximaal € 30.000.
▸ Voor landbouwproductie geldt maximaal € 15.000.

Ontvang ik een factuur van het traject?
▸ Ja, je ontvangt een factuur van de btw. De 21% btw, met een bedrag van € 525,-, betaal je aan Kontrast en krijg je bij de btw-aangifte volledig terug van de belastingdienst. Het traject is dus geheel kosteloos.

De factuur ziet er als volgt uit;
Advieskosten                 € 2500
Btw 21%.                        € 525
Totaal incl. btw            € 3.025
Betaald via voucher    € 2.500
Nog te betalen              € 525